U-trendy tilbøjeligheder

Sunday, May 27, 2007

Yndige geranier


Er ellers ikke så god til stauder, men disse har fået dispensation i et lille hjørne.

Saturday, May 26, 2007

De blomstrer og blomstrer


For to måneder siden købte jeg disse stedmoderblomster. Og hvilken fornøjelse :-) I år har jeg husket at nappe de visne blomster af. Hvis man glemmer det, bliver de enormt ranglede, og begynder at lave frø. Nu sætter de bare flere og flere blomster til glæde.

Jeg læser gerne...

... denne blog. Den er fyldt med have, blomster, dejlig mad, håndarbejde og livsglæde. Tak.

Thursday, May 24, 2007

Konkurrence


Se her, hvad der dukker frem som en anden gøgeunge blandt ærterne...! Man siger ellers, at georginer ikke kan overvintre i jorden, men denne vinter har åbenbart ikke budt på frost i 10 centimeters dybde. Denne konkurrence har kun én vinder, og det er ikke svært at gætte, hvem det bliver. Vi tog konsekvensen for nogle dage siden - og såede nogle nye ærter 5-6 meter væk. For jeg nænner ikke at grave georginen op.

Tuesday, May 22, 2007

Nyt stativ

Her er seneste påfund. Efter flere etaper med drøftelser af udbud og især priser på rosenbuer, lavede Kjeld én selv - inspireret af en tur på Google. Det var i går, og vi plantede med det samme.

Roserne er de to, som blev indkøbt for en uges tid siden: "Nahéma". De har boet i deres potter, hvilket så tilforladeligt ud, men men men, i dag hænger de en smule med næbbet. Jeg har læst mig til, at når roser ser ud til at mangle vand, så har de manglet et stykke tid. Jeg håber det går an.
Vi har sået pral-bønner, squash, græskar (flere slags) og så er det blevet til et par rækker mere med ærter. Tæt på kanterne i bedet, "for så kan børnene nå dem" - som min 5-årige meddelte. Så selvfølgelig står de yderst :-)

Sunday, May 13, 2007

Forventning

Jordbærbedet ser rigtig lovende ud :-) Vi fik ikke lavet orden i stiklingerne sidste år, så de små nye planter har bare fundet sig en plads, og der står de så. Jeg vil tro, at der er godt og vel 100 planter i det hele, så det bliver nødvendigt med en udtynding efter høst. Det er egentlig ret fantastisk, at der for ét år siden bare stod 20 bittesmå forhutlede planter i en flamingokasse, og nu fylder de fuldt og helt 6 kvadratmeter.
Det varer ikke så længe før den første studenternellike springer ud. Blomsterne er ved at være 40 centimeter høje, og de sidste 30 centimeter har de taget på 1½ måned. De blev sået i efteråret, og nåede bare lige at komme op, inden vinteren stoppede deres vækst. Om et par uger kan de sikkert fremvise en flot farvepalet.
Sidste år stod denne rhododendron som en af de absolut sidste på en hylde med ½ pris, så jeg har blot givet 25 kroner for den. Lidt skæv og i det hele taget stakkels. Den fik en krukke at bo i sidste sommer, men blomstrede ikke. Jeg overvejede, om den skulle ende sine dage på kompostbunken, men den fik en chance mere. Og nu har den åbenbart tænkt sig at kvittere for tilliden :-) Jeg har desværre glemt dens navn.


Denne weekend har vi sået frøkenhat og gulerødder, og jeg har købt 2 roser (Nahéma), der skal vokse op ad en bue. Kartoflerne er blevet hyppet, så de selvsåede solsikker er væk. Vi flyttede dog en håndfuld til et mere sikkert sted.

Sunday, May 06, 2007

Æble- og andre blomster

Æblerne blomstrer en hel måned tidligere end sidste år. Vi har Cox Orange, Bramley, Rød Ananas og Filippa, men kun de to sidstnævnte blomstrer. Filippa-knopperne er helt mørk pink, der skifter til helt hvid, når de springer ud.

Og her er Rød Ananas. Sidste år (juni 2006) gav den mange blomster, men i år er der endnu flere. Her er både knopper og blomster hvide.

I hundredevis af knopper - der forhåbentlig ikke bliver til æbler allesammen. Vi må snart beskære de nederste grene.



Denne weekends tur på planteskolen resulterede i indkøb af 2 stk. clematis. Denne er en Guernsey Cream, som skal bo i en potte sammen med Warszawska Nike, der skulle blive en vinrød én af slagsen. Blomsterne her er 10-12 centimeter i diameter, - jeg kunne slet ikke lade den stå.



Weekenden har budt på plantning af georginerne fra sidste år og såning af salat, rødbeder, lathyrus og asters.
Sidste weekend handlede det om udplantning af spidskål og rosenkål og såning af solsikker, kornblomster, tagetes og radiser. Radiserne er selvfølgelig allerede kommet op - 5-6 dage, så er de der. Solsikkerne fra sidste år har smidt frø, så der gror de fineste små planter midt imellem kartoflerne. Vi må se, om vi finder et sted at flytte dem hen, inden konkurrencen om lys, vand og næring indtræder.