U-trendy tilbøjeligheder

Sunday, June 28, 2009

Jazz

Rose 'Thats Jazz'

Nordøst-hjørnet

Her er nordøst-hjørnet. Lige til højre for garagehjørnet kan man se toppen af hostaerne. Herunder er hosta og udsigt til horisonten. Er kommet til at holde ret meget af stauder med tiden.



På det sidste

Pæonernes festfyrværker ebber ud for i år

Sunday, June 21, 2009

Clair og Clair


Rose 'Clair Renaissance' og storkenæb "Rose Clair"

Det ser lovende ud

Æbletræerne giver flere løfter i år end nogensinde. Oven i købet er der en chance for, at løfterne for første gang kan blive indfriet. Rød Ananas, Bramley og her Filippa har sat mange mange æbler. Cox Orange har slet ikke sat nogen, men den er også et par år bagefter. Desuden siges det, at den skal have masser af hjælp - svampemidler og andet - for at kunne gro i Vestjylland. Håber, at det går nogenlunde, for den smager pragtfuldt. Ribs og solbær ser lovende ud. Ribsene forsvinder så småt fra oven, når solsorterne er hurtigere end os.

Labyrinten trives

Selv om den stadig kun er knap 30 centimeter i højden, får den det bedre. Den blev plantet i efteråret 2005, og måske skal vi overveje, om den skal klippes for første gang i 2010. Hvem ved, måske kommer man til at fare vild ellers :-)

For tre år siden så den sådan ud.

Saturday, June 20, 2009

Den lykkeligste havetid er pæontid
















Wednesday, June 10, 2009

Tikkende eksplosion

Roserne er tidligt på færde i år. De står med masser og atter masser af knopper sammen med pæoner, valmuer, lavendel, floks, ridderspore og alle de andre. Der er kun lige en anelse af farver hen over bedet, men de står og venter på, at noge sætter ild til lunten. Så bliver der festfyrværkeri!

Mons. Jules Elie - blandt venner kaldet Miss Ellie - har så kollossale blomster, at stilkene har deres besvær med at bære dem. En enkel løsning ville være at klippe dem af til buketter, men jeg nænner det ikke. Fantastisk, at de er kommet frem fra ingenting i løbet af tre-fire måneder.

Saturday, June 06, 2009

BBelle

I går var de der næsten, og i dag er de sprunget ud! De næste to-tre uger bliver skønne, skønne, skønne. Det er pæontid :-)

Tuesday, June 02, 2009

Pryd

Kan godt forstå, at det kan være svært at kende forskel på purløg og prydløg, når man er syv år. Det er nærmest kun størrelsen. Og så har vi endnu ikke eksperimenteret med prydløg på æggemadderne.

Monday, June 01, 2009

Så kom juni

Blåbærrene er nu tre år gamle. Vi har endnu til gode at høste fra buskene, men i år har de smukke klokkeformede blomster sig langt om længe vist sig igen. Vinteren er nogen gange lidt hård ved buskene. Derfor bliver juletræet klippet op og grenene sat til at give lidt læ netop her. Tror det virker, og glæder mig til en blåbærtærte eller to :-)



Iris i lilla nuancer - og også i kastanjebrunt, tilsyneladende. Er de ikke smukke? Min nabo havde investeret i en posefuld for et par år siden, men havde ikke plads til dem allesammen selv. Det er jeg glad for!




Den nye staudevalmue

Taiheiyo


Sådan skulle den komme til at se ud, den ene af de nye georginer.