U-trendy tilbøjeligheder

Sunday, July 26, 2009

Lavatera

Mamalukærmebusken blev plantet for to år siden, men nåede ikke rigtig at etablere sig. Sidste år så vi ikke noget til den overhovedet, og jeg troede faktisk, at den stille og roligt var afgået ved døden. Men nej, her i foråret stak den pludselig nogle grene i vejret, og nu tager den revanche. Sorten kender jeg ikke - taknemmelig, hvis nogen genkender den og kan hjælpe med navnet.

Krydderi med mere

Borlottobønnerne fik et stativ at kravle i for fem dage siden. Kun fem dage. De gror mere end ti centimeter i døgnet, og skulle blive flere meter høje. Stativet er en meter og tyve - det må de nøjes med. De skulle få de flotteste blomster og røde bælge.

I baggrunden står kornblomsterne. Jeg såede et brev med frø, der var blevet alt alt for gamle, og der var da også kun fem planter, som dukkede op af jorden. Jeg tænkte på at rykke dem op, men lod heldigvis være med det. Det er ret fantastisk at se, hvor meget en enkelt plante kan brede sig - en plante, der kommer fra et lillebitte frø, som er høstet for adskillige år siden.


Her er krydderurtebedet - med de samme fem kornblomster bagved. Vi er storforbrugere af timian, oregano, salvie og især bredbladet persille. Humlebier og sommerfugle flokkes om oreganoen med de fine lilla blomster. Jeg overvejer at sætte nogen af dem til pynt i staudebedet.




Oregano



Friday, July 10, 2009

Marmelade på vej


Wednesday, July 08, 2009

Øjebliksbillede fra staudebedet

Clematis 'Warzawska Nike' på bund af floks og roser.

Jazz-roserne

Det er egentlig forbavsende, så mange gange det viser sig at være rigtigt, hvad der står i havebøgerne. Sidste år var Jazz-roserne et sølle syn. De havde det alt alt for tørt i maj måned - som alt andet. Jeg glemte vist også at gøde dem. I år har de fået passende med gødning og vand, og ikke for meget regn på kronbladene, og nu kvitterer de med en fin blomstring. Man kan fint holde synet ud, når man sætter sig på bænken med avisen og en kop kaffe.



Grønt

Køkkenhaven står fint i år. For første gang nogensinde laver salaten hoveder - muligvis fordi jeg for første gang nogensinde har tyndet ud i rækkerne, så planterne har fået den plads, der skal til. Ærterne lover godt. De plejer at blive fine lige når vi tager på ferie, og så være fyldt med orm, når vi kommer hjem igen. Men det kunne jo være i år, at vi skulle være mere heldige :-)



Sunday, July 05, 2009

Flere blomster

Floksen er sprunget ud!

Nyserøllike og Moskuskatost

Sidste år plantede jeg et par stauder. Havde godt nok hørt, at de skulle holdes lidt nede... Tror faktisk, at de skal holdes meget nede... De står i nærheden af de næsten-sorte pæonvalmuer, og hvis det ikke var fordi, at valmuer kun holder cirka 30 sekunder i en vase, var vi vel forsynet med buketter :-)