U-trendy tilbøjeligheder

Wednesday, September 27, 2006

Tærtetid


Hvis man vil have gode brombær, er den rette metode at stille sig ved siden af busken og holde hånden under. De bliver aldrig bedre end når de falder af af sig selv. Det var en god bekendt, der gav dette råd, og det er ikke helt forkert. Man kan - hvis man er utålmodig - prøve at ryste grenen lidt. Det er ikke mere snyd, end at de stadig er gode og søde. Men hvis de sidder bare en lillebitte smule fast, kan man være sikker på, at der skal en hel del sukker på tærten.

Sunday, September 24, 2006

Kompost


Kompostkassen er aldrig smukkere end når georginerne lige er blevet studset. Det pynter gevaldigt - både i kassen og i bedet. Og det er som om de siger tak for skønhedsbehandlingen :-) Jo flere blomster man klipper, desto mere lader de til at blomstre. Så det er jo herligt!

Thursday, September 21, 2006

Dræn


Her er bedet, hvor pæonerne skal bo. Vi har gravet ud for at lægge et lag sten i 'bunden' af bedet, så vandet kan løbe væk. Om vinteren kan der stå blankt vand mellem græsstråene, og det holder pæonknoldene ikke af - de rådner. Men nu skulle det være i orden. Bedet skal hæves ca. 20 centimeter, og til det formål har vi bestilt en bunke lærketræ i stolper.

Monday, September 18, 2006

Vissen


Det her er de silkepæoner jeg købte for 2½ måned siden. Var lige på planteskolen i går, og måtte erfare, at deres potter med silkepæoner står med sundt og frisk løv. De her ligner bare noget tørt kvas, - de kan næsten sammenlignes med folk, der har festet en hel nat igennem. Det kommer man også til at se vissen ud af. Nå, men summa summarum, så har det givet anledning til et større grave- og anlægsarbejde. Vi er i færd med at grave ud til et bed i forhaven, og så håber jeg, at de overlever trods deres dehydrering. Og til næste år må jeg lære det - først købe blomster, når det er plantevejr.

Friday, September 15, 2006

Twilight Time


Nu mangler der kun én georgine. Denne er den næstsidste i blomst, og den lever helt op til forventningerne.

Tuesday, September 12, 2006

Gerrie Hoek


Medtaget af blæsevejret, men ved at komme efter det. Det var én magen til denneher, som blev kørt over af plænetraktoren først i august. Den overlevede, men jeg tror det er for optimistisk at håbe på blomstring. Men hvis nu knoldene overlever vinteren, får de en ny chance til næste år. Men desværre kan vi ikke give dem læ - endnu. Bøgehækken - eller de stritter, der engang skal blive til hæk - har kun lige passeret ½-metermærket på tommestokken. Men om en 7-8 år kan det være, at der kan komme en perfekt blomst uden blæsevejrsskader...

Sunday, September 10, 2006

Summer Revival


Det har været dejligt vejr i dag. Og vi har været flittige, - der er blevet luget i køkkenhaven, fræset langs hækken, hakket ukrudt i labyrinten, klippet græs og plantet blomsterløg. 2 slags narcisser: "White Lion" og "Golden Harvest". Den sidste er lidt af en selvmodsigelse, når den nu blomstrer 3-4 måneder før høst. Eller måske er den blot velegnet til SELV at blive høstet? I hvert fald glæder jeg mig allerede til at hente buketter tli foråret :-) Billedet er taget ved 20-tiden, hvor solen var ret flot.

Friday, September 08, 2006

Sensommerkruseduller


Sensommeren har aldrig før været lig med blomster i min verden. Men det har ændret sig i år, skal jeg love for. Asters, tagetes, solsikker og georginer. Og se så lige krysanthemum'erne. Nu er de rigtig sprunget ud, og de står lige uden for døren, så de har lejlighed til at dele deres gode humør med os adskillige gange hver dag.

Thursday, September 07, 2006

Fascination...


... skulle være navnet på denne lille georgine, men som med så mange af de andre er det vist ikke den rigtige knold, der er kommet i posen. Det gør nu ikke noget. Efter 3 dage hjemmefra er det fascinerende at komme hjem og se, at der stadig springer nye slags georginer ud. Gerrie Hoek er også sprunget ud, men blomsterne er ret medtagede af blæsten. Café au Lait overgår sig selv med blomster, der er 23 centimeter i diameter. Men men men... rusk og kuling betød også et sørgeligt syn. De VAR bundet op - men ikke godt nok. Pindene stod som flitsbuer, og kunne ikke holde planterne. Nu har de fået flere pinde og mere snor - så håber jeg det går.

Sunday, September 03, 2006

Hosta


Her er forskellen på, om man har interesseret sig for have i én sæson, eller om man har gjort det i mere end 30 år. De her skulle ha' endt deres dage på en kompostbunke hos en ældre dame i nabolaget. Hun sorterer ud, og jeg går almindeligvis på planteskolen. Nu holdt denne trillebørfuld så flyttedag, og de er blevet delt i mere end 20 nye planter. De bor på jordvolden bag garagen, hvor jeg håber, at de kan holde ukrudtet i skak. Med tiden får de måske selskab af en enkelt hasselurt, fordi den er god til juledekorationer. For ellers er stauder ikke lige mit hofnummer.